TiinaTuomela Kohti inhimillisempää yhteiskuntaa

Karkasiko mopo KD:n käsistä?

Viime päivien uutisointi on käsitellyt ”kapinaliikettä” KD :n sisällä.  Mistä tässä kaikessa on kyse?

KD on kristillisellä arvopohjalla  toimiva puolue. Ohjenuorana toiminnassa on lähimmäisen rakkaus ja vähäisestä  huolehtiminen.  KD :n pitää toimia vähäosaisten äänitorvena. Olla puolestapuhujana ihmisille, joilla itsellään ei ole voimia tai riittävää taitoa taistella oikeuksiensa puolesta. Tällä motiivilla ainakin itse olen liittynyt puolueeseen.

Kaikki olemme varmasti myös sitä mieltä, että KD tarvitsee profiilin nostoa. Meidät leimataan liian usein kielto-puolueeksi,  vaikka todellisuudessa ajamme tärkeitä  asioita. Pitkälti media on luonut tuon kielteisen julkisuuskuvan. Tosin meillä ei liene ollut riittäviä taitoja ilmaista asiaamme kyllin  ymmärrettävästi.

Puheenjohtaja on puolueen keulakuva, johon liiankin usein kaikki toiminta henkilöityy. Mutta kyllä me jokainen jäsen olemme puolueen käyntikortteja. Omat puheemme ja käytöksemme kertovat ihmisille paljonkin arvomaailmastamme. Meidän pitää mennä rohkeasti ihmisten keskelle, puhua  selkokieltä ja kuunnella kansan syviä rivejä.  Olla ihminen ihmiselle. Emme saa sokaistua vallasta, vaan kantaa vastuumme ihmisten hyvinvoinnista.

On terveen puolueen merkki, että on useita kiinnostuneita  puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien pesteihin. Tämä osoittaa halua kehittää puoluetta.  On myös tärkeää, että puheenjohtaja jakaa vastuuta , myös julkisten esiintymisten ja lausuntojen osalta.

Päivi Räsänen on tehnyt hyvää työtä ja hän ansaitsee kunnioituksemme. Olipa  KD :n tuleva puheenjohtaja  Päivi Räsänen, Sari Essayah, Sauli Ahvenjärvi tai  ihan joku muu, hän ansaitsee kaiken tukemme ja kunnioituksemme. Ja joskus myös rakastavan ja rakentavan kritiikin sekä avoimen poliittisen keskustelun, jossa kunnioitetaan ja kuunnellaan  toistemme näkökulmia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Ohjenuorana toiminnassa on lähimmäisen rakkaus ja vähäisestä huolehtiminen. KD :n pitää toimia vähäosaisten äänitorvena."

Kumpikaan noista ei kyllä ole näkynyt politiikassa, sen sijaan kovat arvot kylläkin, siinä on lähimmäisen rakkaus kaukana.

Ja teidän mandaattihan tulee korkeammalta taholta..

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/171288...

Käyttäjän PirjoHokkanen kuva
Pirjo Hokkanen

Jaa, mitä kovia arvoja Teppo nyt tarkoittaa. Mulle ei oikein avautunut.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Esim että kannatatta huumeidenkäyttäjien rangaistuksia, lapsilisien leikkaus, luontoarvojen puute.

Itseäni kiinnostaa erityisesti päihdepolitiikka jossa KD on aivan kujalla.

Mutta kai Kd puoluen haluaa tukea rikollisuutta, erityisesti huumekeisareiden tulovirtaa:

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/171015...

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Suomen kuuluisin huumeparoni Jari Aarnio työskentelee Päivi Räsäsen alaisuudessa. Voiko KD:nkin harrastama aggressiivinen huumekeisareiden tukeminen olla sattumaa?

Urpo Upi Tamminen Vastaus kommenttiin #14

Juu ja Räsänen hoitaa tietysti huumekaupan rahoituksen ja sen sellaista.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä Vastaus kommenttiin #21

Huumekauppa ei tarvitse rahoitusta. Se tarvitsee ainoastaan poliitikkojen luomat monopoli-/kartellimarkkinat.

Johan Von Vastaus kommenttiin #14

Odottakaa vaan tuomiota.Hyvin saattaa olla etä Aarnio tuomitaan, mutta ei oikeudesta, vaan keinoin jonka laki suo. Samoin voivat homot ja lesbot suistaa Päivi Räsäsem. se kum on niin muotia.Viimeinen linnake suistetaan suohon. En vihaa homoja enkä lesboja, muutta en vaan hyväksy, että he ratsastavat muiden kustannuksella.

Urpo Upi Tamminen

Onhan sekin arvo kuin pössyttely?

Tuskin Syvärilän huumemyönteisyys perustaltaan tähtää rikollisuuden kitkemiseen tai huumekaupan tuottoihin vaan henkilökohtaiseen nautinnon hakuun.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #20

Niin lue blogiani, niin näet mitä ajan. Järkeä päihdepolitiikkaan!
Ja valehtelun loppumista! Politiikot eivät puhu esim kannabiksesta totuutta, vaan jakavat väärää tietoa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #20

Mahtaa olla turhauttavaa kun ainoa argumentti on henkilöön käyminen?

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Kiitos kirjoituksesta, sinulla on hieno sukunimi!

Uskonnot ja demokratia eivät kuulosta toisiinsa sopivilta ismeiltä.
Kummistakaan en kauheasti perusta, uskontojen totalitarismista enkä demokratia-sanalla ratsastavista pyrkyripolitikoista.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Se A-studion esitys on ala-arvonen ihan A-studion osaltaki, sois pitäny keskeyttää koko outo keskustelu. Ei se ainakaan näyttäny lähimmäisenrakkauelliselta, surkealta näytti. Ja ahneus son tuon kiipimisen nimiko yritettään pelata, että miten ihmiset äänestäs.

Eikössitä pitäs aatella, että sonse kannatus isommassa käessä, teettä vaan parhhaanne ja rakastatta?

Pirjo Jokinen

Meikäläisellä, "vähäosaisella" on suhteet avaruuteen reilassa, voin olla jopa Jeesuksen jalanjälkiä kulkeva vasemmistoanrkisti joutumatta synnintuntoon.

Hurs-kastelijaa minusta ei saa tekemälläkään.

Odotan mielenkiinnolla miten äänestätte homojen tasavertaisuuden puolesta.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Kun jumalat puhuvat pään sisällä. Ei sen kummempaa. Täh?

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Kun jumalat puhuvat tai käskevät, ollaan vaarallisella tiellä. Näistähän viesteistä ja näyistä on seurannut jopa hirvittäviä tekoja. Nyt voidaankin kysyä, onko tällä TV-ohjelmassa esiintyneellä vpj:lla kaikki "kotona".

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

"Ohjenuorana toiminnassa on lähimmäisen rakkaus ja vähäisestä huolehtiminen."

Sinä varmaan aidosti uskot KD:ssa noiden arvojen toimivan ohjenuorana ja on puolueelle tärkeää, että teitäkin on. Kansalaisena minä en siihen usko alkuunkaan. Eihän puolue ole saanut aikaan vähäisistä huolehtimisessaan mitään muutoksia, joita muutkin puolueet eivät olisi ajaneet.

Minusta oli tosi irvokasta, kun 2011 vaalien paneeleissa Päivi Räsänen valitti jatkuvasti kuinka epäreilua on, että häneltä kysytään koko ajan vain homoliitoista, vaikka KD:lle kaikkein tärkeintä on tehdä työtä vähäosaisten puolesta. Kuitenkin hallitusneuvotteluissa KD nostikin puolueen kynnyskysymykseksi homoliittojen vastustamisen. Kun nähtiin mahdollisuus valtaan, niin siinä lensivät vanhukset ja muut vähäosaiset romukoppaan. Se siitä lähimmäisenrakkaudesta ja ihmisoikeuksien kunnioittamisesta.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Suurin ongelma Kristillisdemokraateilla on se, että Jeesus on pantu kaappiin ja ovi lukkoon.

Se on mahdollistanut suvaitsemattomuuden, rakkaudettomuuden ja sieluttomuuden!

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Voiko asiaa tuon paremmin esittää...

Urpo Upi Tamminen

Kun Lindemanin tekstiä lukee, niin se muistuttaa, että piru on se paras Raamatun tulkitsija.

Käyttäjän amgs kuva

Katsoin sitä ohjelmaa tänään ja minusta toimittaja oli ihan Ok. Tähän asti puheenjohtaja Räsästä ei ole kovisteltu televisiossa kuten vaikkapa Timo Soinia tai Paavo Arhinmäkeä. Poikkeavaa nyt oli se, että oman puolueen jäsen rohkeasti haastaa kameroiden edessä puheenjohtajan ajatukset. Haastaja ei käytä rumia sanoja Räsästä kohtaan van esittää olevansa eri mieltä ja miksi. Minusta tuo ohjelma on pikemminkin ylistyslaulu avoimuudelle. Erikoista on, että ohjelman jälkeen varsinkin kristillisdemokraatit kritisoivat nimenomaan tuota naista, joka haastaa vallanpitäjänsä.

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Ana Maria, kiitos kovasti viestistäsi - olen aivan samaa mieltä kanssasi, kiteytit hienosti ohjelman ytimen eli avoimuuden. Kysehän oli kahden KD:läisen julkisesta vuoropuhelusta ja toimittaja toimi tilanteessa täysin oikein. Ohjelman aiheuttama kohu johtunee siitä, että olemme tottuneet poliitikkojen ympäripyöreään sanahelinään emmekä osanneet odottaa poliitikon sanovan asioita suoraan, niinkuin ne ovat. Siksi kait vpj:n suora puhe järkytti, sekä katsojia, KD:läisiä että erityisesti Räsästä, jolle oli uutta joutua julkisesti kiinni valehtelusta medialle. Ja kuten totesit, vpj:llä oli täysi oikeus haastaa puheenjohtaja vastaamaan lausunnoistaan.

Käyttäjän sarimaki kuva
Sari Mäki

Samaa mieltä. Mitään elämää suurempaa ei ole tapahtunut. On avattu keskustelu ja avointa sen pitääkin olla.

Urpo Upi Tamminen

Mielenkiintoista, että yhden ihmisen epäkorrekti ja epäterve käyttäytyminen leimaa koko puolueen tai jopa uskovaisuuden.

Ehkäpä samaa linjaa käyttäen voisi esim. yhden vasemmistolaisen terroristin toimet ominaisuudeksi, jonka vasemmistoideologia aiheuttaa jne.....

Käyttäjän velimattivanhanen kuva
Veli-Matti Vanhanen

Kumpi näistä haastatelluista siiten käyttäytyi epäkorrektisti ja epäterveesti? Miten sairas käyttäytyminen ilmeni?

Urpo Upi Tamminen

Saman kysymyksen voisi tässä yhteydessä kysyä Veli-Matilta, kun korrektiudesta puhutaan.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Taksia ajaessani yksi asiakas kerran tuumasi: ei tuo Päivi Räsänen taida olla yläkerran lähettiläs vaan saatanan. Ja perustelu sille oli, että kukaan suomalainen ei ole saanut noin paljoa ihmisiä eroamaan kirkosta.

Kirjoitit että Päivi Räsänen on tehnyt hyvää työtä niin siinä asiassa olen kanssasi ehdottoman samaa mieltä.

Ps. Marginaali puolueen käyntikortti on puheenjohtaja eli aina kun Päivillä keulii niin kristillisillä keulii myös...

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Kun niistä vähäosaisista kerran puhutaan, niin millä tavalla esimerkiksi rapajuopon elämää helpottaa tuo KD:n aivan fanaattisesti ajama alkoholiveron nostaminen? Juopon kun on se pullo joka tapauksessa hankittava, ja jos siihen ei muuten ole varaa, niin sitten jätetään sapuskat ostamatta.

Johan Von

Köyhien ja vähäosaisten auttaminen on turhauttavaa . koska nykyään he vain tuntuvat lisääntyvän. Homojen ja lespojen puolustaminen on trendikästä ja tuo pisteittä. Se perustyö mihin kristillisyys nojaa unohtuu, siillä se on jatkuvaa eika siitä saa sulkia hattuun. Ja varmasti se on myös turhauttavaa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Miten te saatte tänne kirjoittaa henkilöön kohdistuvaa ivaa,haukkumista jne.ja minulle tuli varoitus kirjoituksestani,joka ei edes moiseen henkilö haukkumiseen mennyt?

Urpo Upi Tamminen

Katsos he haukkuvat "oikeaa" kohdetta, jonka US siunaa mielellään.

Käyttäjän AiriMantovaara-puolakka kuva
Airi Mantovaara-puolakka

Vanhoillislestadiolaisten (vuosia sitten kuolleiden) miniänä sanon vain, että Räsänen toimii uskontonsa mukaan, mutta raha sanelee myös siellä.

Toimituksen poiminnat