TiinaTuomela Kohti inhimillisempää yhteiskuntaa

Kaikki talkoisiin Suomen hyväksi

Hallitusohjelma kiristää monelta osin juuri vähätuloisten ja –osaisten asemaa. Leikkaukset kohdentuvat erityisesti lapsiin, lapsiperheisiin, opiskelijoihin ja eläkeläisiin. Sekä viimeisimpien tietojen mukaan myös naisvaltaisilla matalapalkka-aloilla  työskenteleviin.

Juhlapuheissa korostetaan yhteistä vastuutamme Suomen hyvinvoinnista ja peräänkuulutetaan Talvisodan henkeä. Työntekijöiltä halutaan 5% tuottavuuden kasvua, mutta mistä löytyy se yritysjohtaja, joka on valmis leikkaamaan omista palkkioistaan?  Mistä löytyy se hyväosainen, joka ilmoittaa luopuvansa bonuksistaan tai luovuttavansa huippueläkkeestään osan yhteiseksi hyväksi?

Kansa on tuohtunut, koska säästöjä revitään kansan selkänahasta. Erilaisista tukimuodoista kun on helpoin leikata. Tämä leikkauspolitiikka tuottaa kuitenkin kustannuksia myöhemmin, kuten meidän pitäisi tietää  1990-luvun laman seurauksista.

Mistä löytyvät ne viisaat ja oikeudenmukaiset  todelliset  johtajat, jotka esimerkillään näyttävät suunnan Suomelle? Jokainen ihminen on arvokas, olipa hän asunnoton leipäjonon asiakas tai huippujohtaja. Vain osoittamalla ihmisarvoa kaikille voimme rakentaa maatamme ja Talvisodan hengen mukaisesti puhaltaa yhteen hiileen Suomen rakentamiseksi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat