TiinaTuomela Kohti inhimillisempää yhteiskuntaa

Suomen kilpailukyky köyhien ja kipeiden varassa?

Viime päivinä olemme jälleen saaneet seurata jatko-osaa  jännitysnäytelmästä ”Hallituksen uudet ulostulot”.

Viimeisimpänä närää herätti sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasmaksujen korotukset 30%:lla! Keihin tämä esitys eniten vaikuttaa? Juurikin köyhempiin ja enemmän sairastaviin lähimmäisiimme. Varakas voi aina mennä yksityislääkäriin ja työssä käyvät hoituvat työterveyshuollon puitteissa. Terveyskeskuspalveluja käyttävät eniten juuri eläkeläiset ja työttömät. Sosiaalipuolen maksujen korotukset kohdentuvat samoihin ryhmiin, mukaan lukien lapsiperheet.

Tämä hallituksen esitys on jälleen samansuuntainen aikaisempien kanssa. Säästöjä haetaan vähäosaisilta, eläkeläisiltä, lapsiperheiltä, opiskelijoilta.  Ja myös naispainotteisesti. Onhan esim. yksinhuoltajissa ja pieneläkeläisissä  selvä naisenemmistö.

Onko mitään hallituksen esitystä kunnolla etukäteisarvioitu mm. lapsi- ja sukupuolivaikutusten osalta? Ei ole!!! Hallitus tekee selvästikin hätiköityjä päätöksiä, joita sitten veivataan edestakaisin.

Eikö säästöjä voisi mieluummin hakea harmaan talouden kitkemisestä ja veroparatiiseista? Miksi juuri yhteiskunnan vähäosaisilta?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat