Mikä on sosiaalinen luotto?

Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi lokakuussa sosiaalisen luoton myöntämisperusteet ja rahaston säännöt. Monikaan ei luultavasti tiedä, mikä on sosiaalinen luotto, kuka sitä voi hakea ja mistä sitä haetaan.

Luottoa voidaan myöntää henkilölle, jolla ei pienituloisuutensa tai vähävaraisuutensa takia ole mahdollista saada luottoa muulla tavoin, ja joka on kuitenkin kykenevä luoton takaisinmaksuun.
Henkilön oikeutta saada samanaikaista toimeentulotukea ei voi rajata tai tuen määrää alentaa sen vuoksi, että hänellä on mahdollisuus saada sosiaalinen luotto. Luottoa voidaan myöntää aina 10 000 euroon asti.

Sosiaalinen luototus on kunnalle vapaaehtoista toimintaa. Vantaalla mahdollisuutta on hyödynnetty sosiaalipalveluiden osana jo vuosia. Tämän avun varassa usean henkilön akuutteja maksukriisejä on voitu loiventaa. Erinomainen vaihtoehto, josta tulisi enemmän tiedottaa.

 

TiinaTuomela
Kristillisdemokraatit Vantaa

Lastentautien erikoislääkäri. Kaupunginvaltuutettu ja kirkkovaltuutettu Vantaalla. Sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä sisäilma-asiainneuvottelukunnan jäsen. Maakuntavaltuutettu.
Eduskuntavaaliehdokas 2015 ja 2019. Varakansanedustaja 2019-. Uudenmaan vaalipiiri.
Eurovaaliehdokas 2014 ja 2019.
Puolueen 1.varapuheenjohtaja. KD Naiset puheenjohtaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu