Lastensuojelun kriisi jatkuu

Helsingin Sanomissa 11.1 uutisoitiin aiheesta otsikolla ”Kuormitusta halutaan purkaa tiimityöllä”. Tiimityö onkin tärkeää ja vastuuta tiimissä voidaan jakaa. Mutta asiakasmääriin tiimityöllä ei ole suoraa vaikutusta.

Varsinaisena ongelmana ovat suuret asiakasmäärät. Joillain alueilla on asiakasmäärä lähennellyt 100 perhettä/työntekijä. On itsestään selvää, että suuri määrä uuvuttaa työntekijän. Laissa tulisikin jatkossa määritellä maksimiasiakasmäärä työntekijää kohden. Karkeasti arvioiden määrä voisi olla maksimissaan 30/työntekijä.

Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma (LaPe) on hallituksen kärkihankkeita. Hanke tähtää perheiden varhaiseen tukeen, mikä on äärimmäisen tärkeää ja pitkässä juoksussa tulee vähentämään lastensuojelun asiakkaiden määrää.

Tällä hetkellä kuitenkin tarvitaan panostusta sekä varsinaiseen lastensuojelutyöhön että kehittyviin varhaisen tuen toimintamalleihin.

TiinaTuomela
Kristillisdemokraatit Vantaa

Lastentautien erikoislääkäri. Kaupunginvaltuutettu ja kirkkovaltuutettu Vantaalla. Sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä sisäilma-asiainneuvottelukunnan jäsen. Maakuntavaltuutettu.
Eduskuntavaaliehdokas 2015 ja 2019. Varakansanedustaja 2019-. Uudenmaan vaalipiiri.
Eurovaaliehdokas 2014 ja 2019.
Puolueen 1.varapuheenjohtaja. KD Naiset puheenjohtaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu