TiinaTuomela Kohti inhimillisempää yhteiskuntaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Kotihoito tasa-arvo

Myötä- ja vastamäessä – vanhetessa mäki jyrkkenee

Sanotaan, että on kolmenlaisia ihmisiä: niitä, jotka ovat omaishoitajia, niitä, joista tulee omaishoitajia ja niitä, jotka ovat omaishoidettavia.

 

Tornion väki ikääntyy vauhdilla. Vanhusväestö lisääntyy ja sitä kautta myös huonompikuntoisten määrä kasvaa. Samaan aikaan yhä useampi seniori hoitaa puolisoaan kotona. Myötä- ja vastamäessä. Se on luvattu ja se pitää.

 

Keskustassakin on uskallettava keskustella perhevapaista

Viime viikkoina yhteiskunnalliseen keskusteluun on noussut taas kotihoidontuki ja sen epäsuhtainen käyttäjäjakauma. Moni on ehtinyt vaatia järjestelmästä luopumista jo tällä vaalikaudella. Keskustalaiset ovat puolestaan pitäytyneet maltillisissa kannoissaan: osa puolustaa nykyjärjestelmää ja osa vaatii laajempaa perhevapaajärjestelmän uudistusta yhdessä ay-liikkeen kanssa. Poterot ovat syvät ja keskustelu tunteikasta.

Nouse ylös, nainen!

Pöydälle jälleen auennut avioliittolaki ja samaa sukupuolta olevien tasa-arvoisuus kerää huomiota. Suomen Yrittäjänaiset ja Naisjärjestöjen Keskusliitto muistuttavat myös miehen ja naisen välisestä tasa-arvosta: "Suomella ei ole varaa kyykyttää naisia".

Akava ja naisten urat - propagandaa vai faktaa?

Yle uutisoi Akavan tuoreesta selvityksestä, jossa joka kolmas mies uskoi urakehitykseensä, kun naisista samaa mieltä oli puolet harvempi. Väärin taisi mennä.

 

Holhoava, epärehellinen tasa-arvo

Heipä hei, lukijat!

Seuraavia eduskuntavaaleja varten on eri puolilla lähdetty kasaamaan uutta perhepakettia (liittyy lasten hoitoon ja vanhemman/vanhempien työssäkäyntiin) koska vanhaa[1] ei syystä tai toisesta uskallettu toteuttaa. Väitän, että hanke on sekä holhoava että suuresti epärehellinen, joskaan ei ehkä loputtoman hölmö. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä