*

TiinaTuomela Kohti inhimillisempää yhteiskuntaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Mielenilmaus

Eläköön kansallisantisosialismi!

Näin tänään kotimatkallani "Rajat kiinni!" -ryhmän Helsingissä. He olivat majoittautuneet Kampin nurkille Mannerheimintielle. Toimintaa oli vastaavassa paikassa myös eilen. Ryhmän ohi pystyi kävelemään eikä siitä sinällään ollut suoranaista häiriötä.

Ennakkoluuloista.

Sisäilmasiedätyksellä Sairastetut- mielenilmauksessa

https://.be 

Minun puheeni Turun mielenosoituksessa 2.11.2016

Minulla tämä sairaus on kuulunut ja se on myös näkynyt. Minua ei ole koskaan epäilty psyykkisesti sairaaksi. Minä sairastuin työpaikallani Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Siellä oli hometta.

Olen Sisäilmasiedätyksellä sairastunut sairaanhoitaja-terveydenhoitaja

Nimeni on Hilkka Nivukoski ja olen

Oulun Vammaisneuvoston jäsen,

Rajat kiinni. Peli poikki. Entä sitten?

Katsoin tänään "Peli poikki" -tapahtuman Ylen Areenasta suorana lähetyksenä. Minua miellytti se, että paikalle oli saapunut ilmeisesti jopa tuhansissa laskettava määrä marssijoita. Itse en osallistunut mielenilmaukseen, koska asun kaukana eikä autossa ollut tarpeeksi bensaa...

Kävin tapahtuman striimin aikana keskustelua myös Areenan sivuilla, ja eräs yksilö ihmetteli, miksi vastamielenosoittajia ei lainkaan haastatella.

Roskaväki Turun valtuuston kimpussa!

Roskaväki valtuuston kimpussa!

Yle uutisoi verkkosivuillaan laajasti 25.1. Turun valtuusto kokouksen aikana kokouspaikan ulkopuolella olleesta Rajat Kiinni mielenosoituksesta.

Turun kaupunginjohtaja Olli A. Mannin mielestä Rajat Kiinni mielenosoitukset häiritsevät valtuuston työskentelyä. "On mahdollisuus, että kadunpätkä voidaan sulkea kaupunginvaltuuston kokouksen ajaksi. Mielellään sellaiseen ei mennä, mutta joku tolkku tässä täytyy olla, Manni tuskailee.

Yhteisestä pöydästä voi poistua ellei tarjottu kelpaa

Turvapaikanhakijat osoittivat mieltään keskiviikkona 30.9 Oulun poliisilaitoksen edustalla. Tilannetta turvasi poliisi mellakkavarusteissa. Turvapaikanhakijat kritisoivat saamansa ruoan laatua. Iltalehdelle riisilautasta esitellyt mies kertoi, että kyseinen riisi on koiranruokaa. Myöhemmin Oulun vastaanottokeskuksessa alkoi syömälakko.

STOP! – Suomen työntekijöiden oikeuksien puolesta.

Oltiin eilen torilla. Helsingissä Rautatientorilla kokoontui median mukaan yli 30 000 palkansaajaa mielenilmaukseen, hallituksen esittämiä leikkauksia ja pakkolakia vastaan. Täältä Varkaudesta matkaan lähti aamulla klo 6 kolmisenkymmentä työntekijää, Paperi, Metalli, hoito sekä palvelualalta. Pohjois-Savosta lähti kaikkiaan kaksi bussilastillista mielenosoitukseen osallistuvia henkilöitä, Sak:n järjestämillä bussikyydeillä. Bussimatka meni loistavasti, ajatuksia vaihdellen.

Mielenosoituksia konevoimalla ja ilman

Perjantaina saimme eri medioista nähdä livenä miten osoitetaan mieltä 2010-luvun tyyliin. Bussilasteittain Helsinkiin saapuneet mielenosoittajat kantoivat banderolleja ja julisteita, pitivät ääntä ja osa oli pukeutunut kuin karnevaaliin konsanaan. 

Tunnelma oli aivan erilainen, kun maanviljelijät osoittivat mieltään 1990-luvulla. Silloin paloi heinäpaalit, lunta kipattiin kuormittain kadulle, kaadettiin turva-aitoja eikä noudatettu muutenkaan poliisin kanssa sovittuja asioita. EU-lippujakin varastettiin, liekö päätyneet pirtteihin seinävaatteeksi.

Keisarin uudet vaatteet

Uusi pääministerimme, Juha Sipilä, on selvästikin päättänyt laittaa ison luudan lakaisemaan Suomen maassa. Insinööriyrittäjällä on ollut virkistävän uusi ote hallitusneuvotteluissa iterointeineen ja vatulointeineen. Sen sijaan nyt, hänestä on tullut esiin diktaattori, joka kuvitettelee laittavansa koko demokraattisen sopimusyhteiskunnan uusiksi historian romukoppaan ja repii tukkaansa, kun yhteiskuntasopimusta ei synnykkään muutamassa viikossa. Mikään kompromissi ei käy ja nyt hän on valjastanut Kekkosmaiseen tyyliin televisionkin propagandansa levittämiseen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä