TiinaTuomela Kohti inhimillisempää yhteiskuntaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Tartuntataudit

Itse aiheutetut vitsaukset – hävytöntä leikkiä ihmisten ja eläinten terveydellä

Olen ihmetellyt suomalaisten kykyä sopeutua kaikenlaisiin olosuhteisiin. Aina silloin tällöin sopeutumista tapahtuu myös silloin, kun epätyydyttäviin asioihin voisi puuttua alistumisen sijaan.

Onko Etelä-Karjala C-hepatiitin valtakunta?

On­ko E­te­lä-Kar­ja­la C-he­pa­tii­tin val­ta­kun­ta? Ai­na­kin a­si­as­ta näin ker­ro­taan leh­des­sä E­TE­LÄ-SAI­MAA 4.tou­ko­kuu­ta 2016 ot­si­kol­la "

Turvapaikanhakijoiden terveydentilasta

Paljon keskustelua on käyty turvapaikanhakijoiden tilanteesta, mutta terveydenhoidosta ei juurikaan julkisuudessa ole keskusteltu.

Turvapaikanhakijat tulevat alueilta, joissa mm. tuberkuloosi, polio ja kurkkumätä ovat nykypäivää. Ko. taudit ovat länsimaista pääosin hävinneet rokotusten ansiosta. Tosin vauvojen calmetointi (tuberkuloosi-rokote) lopetettiin Suomessa  riskiryhmiä lukuun ottamatta jo vuonna 2006. Tuolloin arvioitiin rokotuksen haitat suuremmiksi hyötyjä. Eli nuorella väestöllämme ei tuberkuloosisuojaa enää ole.

Yhdestä se kaikki alkaa, leviääkö Ebola muille mantereille

 

Hieman huolestuttaa tilanne sikäli, että myös paikalla olevaa hoitohenkilökuntaa on kyseiseen tautiin sairastunut. Pitäisikö olla vielä huolestuneempi syystä, että sairastunutta henkilökuntaa on siirretty ja siirretään myös Eurooppaan, eli sairastuneita kotimaahansa saamaan hoitoa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä